Nūm, kad pagājušgad rakstīju ZPD un 10. klasē referātu, tad man teica, ka liks atestātā tās atzīmes, it kā jau skaitājas noteiktā priekšmetā, tā kā man bija fizikā, bet mums tie noteikumi skolā ir visai dīvaini.Vispār runājot par to ZPD, ir jāizpēta, kaut kas ko vēl citi nezina, kaut ko atklāt. Vismaz es tā uzskatu, ka nav jēgas pētīt to, kas jau visiem sen ir zināms.
Es laikam tādu kā ZPD nerakstīšu, protams, varbūt nākošgad, bet ja ļoti painteresējas par to visu ZPD būšanu, nekas traks nav ja neuzraksta, kaut arī visus tur sabaida utt. Atestātā ZPD atzīmes nebūs un neviens neskatīsies uz to, galvenais ir CE nu un atzīmes atestātā. Tas ZPD nekam nav vajadzīgs, tikai smadzeņu skalošana.
Un jā, tāpat kā bobikam, mums arī teica, ja nesagatavos ZPD, tad lidinās ārā no skolas, tas skaitās tā kā obligāti, vismaz mums.
Man jau vispār superīgi sanāca ar to ZPD, izgāju 3 konkursus un tiku līdz valsts konkursam, bet tur gan ar klasesbiedru palikām pa vidu, tā cerējām, ka vismaz kādu balvu saņemsim, bet nekā, starpcitu, balvas arī nebija sūdīgas.