Auto/Moto-mīļu sarunas

Pārējās lietas, kas neiederās citās kategorijās.

Moderator: Moderatori

[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Re: Auto/Moto-mīļu sarunas

Post by [AoD]Aleksis »

Tātad, pirms tevis jau kāds ir jaucis un salocījis pludiņu. Saloki pludiņa kājiņu pēc:
ja wrote:noņem kameru,apgriez ar kājām gaisā,iestiprini skrūvspīlēs H O R I Z O N T Ā L I (ar līmeņrādi) un pielocot mēlīti panāc ka pludiņš horizontālā stāvoklī noslēdz adatu.
zems līmenis-pa liesu,karst,slikti lec
augsts-met ciet sveci,neceļ apgriezienus,
vēl pievērs uzmanību dīzei
Ar līmeņrādi nav obligāti, bet galvenais, lai ir daudzmaz precīzi.

Un varbūt noderēs dm88 posts ar attēliem par k60 regulēšanu. http://www.retromoto.lv/forum/k-60-karb ... 928-20.htm
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

Post by bobiksv6k[1337] »

Pēc tā stāstītā es sapratu, ka skrūvspīlēs jāiespiež karburators, kuram apakšā tas vāks noņemts, lai pludiņš vnk karājas. Pareizi?
Šodien tāpat laikam nečakarēšos ap to mantu, jo no tā posta es reāli maz ko saprotu.
Problēma, kāpēc man teica meklēt jaunu karburatoru, bija tur, ka viņu it kā nevar noregulēt. Nu.. benzīna padevi. Tur aizskrūvē ciet līdz galam, biš paskrūvē ārā un tad jau tur ir par daudz.
Kad vāks karburatoram bija noskrūvēts, tad to pludiņu varēja mierīgi pakustināt un viss tur šancēja. Tāds čujs, ka tas pludiņš par lielu ir un strīķējas pret to vāku. Tas nozīmē, ka pludiņš salocīts?
Image
Image Image Image
Mācītājs teiks nainanā, lai tev labs ir Ērenpreiss! /Ufo/
I am only interested in TWO things....see if you can guess what they are. /Frank Zappa/
/b/oxG
[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Post by [AoD]Aleksis »

Nevajag obligāti likt skrūvspīlēs, pietiek turēt rokās. Jāgāž otrādi, lai pludiņš ir augšpusē. Un par skrūvi tur neko vēl nevarēja konstatēt, ja tev benzīns pārlejas, tādēļ to varētu teikt tikai kā atmazku, ja neprot noregulēt.
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

Aleksi, atkārtošos par tiem ātrumiem.
Man nekas cits tur nevar būt beigts kā vienīgi ručka. Tā trosīte, kas iet no ručkas uz ellē ratā kkurieni... tur pa vidu ir kkāds mēsls, ar kuru var regulēt. Ķip skrūvīte. Šodien skrūvēju, skrūvēju un dabūju fakin neitrālo. Uz vietas kurbulēju, pieleca, uzaisīja lielu troksni (btw.. biju pie vagona dienas vidū, kad tur ir tūristi) un piesaistīja cilvēkus. hah.. Redzu, kā no stūra izlien kkādi tūristi un nesaprotamā valodā kko muhļī. Neitrālo es varu dabūt, tik sūdīgi, ka nevaru atrast atšķirību starp pirmo un otro.
Vēl man ir faikin taurīte. :D Es tikai tagad to uzraku. Braucu, uzspiedu to podziņu un tāds tarkšķis sāk skanēt. haha. :D
Image
Image Image Image
I am only interested in TWO things....see if you can guess what they are. /Frank Zappa/
/b/oxG
GanGsTazz
Jauniņais
Jauniņais

Post by GanGsTazz »

vienrejz es uz ielas redzeju bmw
[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Post by [AoD]Aleksis »

Jā, tā 6V taurīte ir normāls pļirkšķis. :DD
Man mini-mokikam tāda pati.

Ātrumus arī ar to skrūvi pa vidu trosei regulē. Ručka nu nekādīgi nevar būt beigta, jo tur nav kam salūst. Ar to pašu skrūvi vien ir jāregulē neitrālais, stumdot uz priekšu un atpakaļ, kamēr vairs kārbā nedzirdi tikšķus un nekas neķeras. Pielaistam gan labāk neregulēt, nodeldēsi zobratus. Kā jau iepriekš minēju, ja ar to regulēšanu dabūsi neitrālo tieši pa vidu un nebūs kāda no ātrumiem, tad neko darīt, ass noteikti ir izsista.
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

Ja kustina ručku, tad tur nekas nefiksējas vispār. Kustas tāpat kā gāzes ručka, pat brīvāk.
Image
Image Image Image
/b/oxG
[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Post by [AoD]Aleksis »

Pat tad, kad sajūga ručka ir līdz galam atvilkta atpakaļ?
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

Sajūga ručku vispār nevajag aiztikt. Tā ručka pati kustas brīvi. :D
Image
Image Image Image
/b/oxG
[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Post by [AoD]Aleksis »

Tu nesaprati... Ručku var turpināt tikpat viegli grozīt no 1. uz 2. ātrumu, ja sajūga ročka ir līdz galam atvilkta (atlaistā stāvoklī)? Sajūga ručka atnāk atpakaļ līdz galam, vai paliek pusatlaista? Ja neatnāk, tad jāregulē arī sajūgs, jo fiksācija darbojas tikai tad, kad sajūga rokturis ir līdz galam atlaists. Ātrumus fiksē sajūga ručkas galā esošā dakšiņa, kas uziet virsū stienītim.
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

Es sapratu. Sajūga ručka aiziet līdz galam, kad atlaiž.
Image
Atjaucu ručku vaļā. Kur jāstāv tam apaļajam mēslam, kas ir trosītes galā?
Image
Image Image Image
/b/oxG
[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Post by [AoD]Aleksis »

Apaļajai bumbiņai? Tā stienīša šķēlumā, kas palika uz stūres.
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

Ok.. šodien satūnēju mopēdu. Nomainījām karburatoru, viss aizgāja. Uzlikām veco atpakaļ, regulējām līdz bezsamaņai, neiet. Ar otru karburatoru viss šancē. btw.. regulēja cilvēks ar pieredzi un smadzenēm. (šoreiz nebija vecais krabis)
Tātad šodien nomainījām karburatoru, saregulējām aizdedzi. Tagad var braukt tā, ka krāniņš visu laiku vaļā. Es nezinu... man tur visu laiku beņārs līst garām.
Šodien jau pabraukājos. Iekruķīts man ir 2. robā, tā kā var dot ručkā, ka vien nemetas. Rīt ar rolleri arī varbūt pamērīsim, cik velk.
btw.. Kad regulējām aizdedzi, sanāca arī tā, ka šāva liesmas pa izpūtēju. Tas nozīmē: jauda. :D
Image
Image Image Image
/b/oxG
[AoD]Aleksis
Nelabojams spameris
Nelabojams spameris

Post by [AoD]Aleksis »

nē, tas nozīmē, ka tev benzīns gāja izpūtējā un pēctam aizdegās.

btw. ja remontēja cilvēks ar pieredzi, tad vaina bija jāatrod, jo k60 ir tik vienkāršs kā sērkociņu kastīte.
Image
bobiksv6k[1337]
euro
euro

[AoD]Aleksis wrote:nē, tas nozīmē, ka tev benzīns gāja izpūtējā un pēctam aizdegās.

btw. ja remontēja cilvēks ar pieredzi, tad vaina bija jāatrod, jo k60 ir tik vienkāršs kā sērkociņu kastīte.
Tak par to jaudu es pajokoju. ;D
Vispār viņš ir jau 3. cilvēks, kurš par to karburatoru neko nevar pastāstīt. Visi 3 cilvēki nav tādi, kuri pirmo reizi mopēdu redzējuši...

Šodien mērījām ātrumu. Ar tukšu ratu aizmugurē 40 km/h izspiedu. Blakus rolleris brauca. Kā uzgāzēja, tā kā stāvošam pagāja garām. :D

Šodien arī kāzinieki pāris smukas bildītes uztaisīja uz mana mopēda. Vajadzēja tomēr pateikt šiem savu e-pastu vai kko tamlīdzīgu, lai tās bildes atsūta, jo tas varētu būt kruti... ;D Es to redzēju dzīvajā, kas tāpat ir vēl krutāk. :D

Un vēl šodien parādījās kkas dīvains. Pēkšņi pazuda pakaļējais lukturis. Slēgāju to puļķi, bet nedarbojās. Tad es uzsitu pa viņu un viņš uzreiz aizgāja, hah. Biš arī pastāvēja lietū, be tes šaubos, ka tur kkas varēja samirkt, jo pēc uzsišanas tāpat viņš nedarbotos.
Image
Image Image Image
/b/oxG
Post Reply